Kérdéseivel hívjon minket:
+36 (52) 454 928+36 (30) 633 2309

Pályázatírás, menedzsment, közbeszerzés

Tapasztaltuk, évtizedes pályázatírói, illetve döntéshozói oldalról is ismerve ezt a szakterületet, hogy nem megnyerni nehéz egy támogatást, hanem megvalósítani és az egyéb vállalásokat (létszám-, bevétel-, eredmény-, bérköltség-, minőségbiztosítási rendszer, piac bővítés… stb.) betartani.

Ezért valljuk, hogy nem elég egy nyertes pályázatot megírni egy ügyfél számára, a tisztességes piaci magatartás nem ez. Már a pályázati javaslat előtt, pontos számításokat kell végezni, hogy az elnyerhető támogatás, milyen pénzben és erőforrásokban számításokba vehető kötelezettségeket jelent a pályázó számára, illetve tényleges kockázat elemzést is végezni kell, hogy piaci változások esetén, milyen lehetőségek állnak fel a pályázó számára. Ezt követő döntés után, lehet megírni a pályázatot, majd a támogatási döntést követően megkötni a támogatási szerződést.
 
Ezzel nem ér véget egy pályázatírói feladat, hiszen speciális tudást és folyamatos rendelkezésre állást igényel, még egy egyszerűbb eszközbeszerzési támogatási is, nem beszélve egy építéssel járó támogatás végig menedzselése is, akár művezetői, műszaki ellenőri szolgáltatással együtt. Ez már projektmenedzseri feladat, amely jellemzően a záró beszámoló elkészültéig, de még ezt követően a Projekt Fenntartási jelentések beadásáig is eltart. A projektek támogatási szerződésnek megfelelő megvalósítása, a rengeteg kapcsolódó hazai jogszabály, illetve uniós pályázati előírás miatt nem egyszerű feladat, se nem könyvelői-, se nem pénzügyes vagy műszaki-, de nem is vezetői feladat. Komplex pályázati projektekben jártas menedzseri szemléletet igényel, ami dokumentumokból nehezen tanulható.
 
Összefoglalva álláspontunk szerint egy pályázatírói feladat nem 1-2 hónapos munka, hanem 3-5 éves közreműködést igényel a támogatásra váró és a pályázatíró, projektmenedzser között.
 
Szakembereink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, mind a hazai, mind az Európai Uniós támogatások elnyerésének és menedzselésének folyamatában, de szakértőként gyakorlattal bírnak a döntéshozói folyamat, „logika” ismeretében is, szinte valamennyi lehetséges jogcím csoport (vállalkozásfejlesztés, környezetvédelem, energetika, foglalkoztatási támogatás, turisztika, önkormányzati támogatások) esetében.
 
Az alábbiakat tudjuk ügyfeleink részére nyújtani:
 • Üzleti tervek elkészítése
 • Pályázatírás
 • Pályázat szakértés
 • Projektmenedzsment
 • Pályázati beruházások műszaki ellenőrzése
 • Képviselet helyszíni ellenőrzéseken
 • Kifizetési kérelmek, Projekt előrehaladási, és Projekt fenntartási jelentések összeállítása 

Közbeszerzési, „beszerzési” tanácsadói tevékenység ellátása
 
A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény egyértelműen szabályozza, hogy milyen esetekben kell közbeszerzési eljárást lefolytatni, akár építési beruházásról, árubeszerzésről (eszközbeszerzés), vagy szolgáltatás megrendeléséről legyen szó. Azonban az eljárás lefolytatásának módját nem csak ezen törvény szabályozza, hanem rengeteg más jogszabály, útmutató, bírósági döntés, vagy akár a pályázatokhoz kapcsolódó egyéb előírások, melyek be nem tartása ugyanolyan jogszabálysértés, mint a törvény megkerülése, ezért bírságok és támogatások megvonások járnak.
 
Szakembereink több évtizedes gyakorlattal rendelkeznek, mind ajánlatkérői, mind ajánlattevői oldalról közbeszerzési eljárások lefolytatásában, a legkülönbözőbb tárgyú és értékű, illetve eljárás típusú közbeszerzések terén, melyben kiemelt fontosságúnak tartottuk a mindenkori közreműködőkkel (ajánlatkérő, nyertes ajánlattevő, műszaki szakemberek, projekt menedzserek) való folyamatos és harmonikus együttműködést.
 
A közbeszerzési eljárás nem csak kötelező lehet, annak keretrendszerét – melynek alapvető célja a közpénzek védelme és verseny tisztaságának megőrzése lenne – lehet önkéntesen is alkalmazni, ami nagyon szigorúan köti az ajánlattevőket is, így nem állhat fenn az a sokszor tapasztalt eset, hogy az eszközszállító késik a szállítással, vagy a kivitelező hibásan teljesít stb… mert aki közbeszerzésen indul tisztában van annak szabályaival, így az ajánlattevőkkel szembeni jogkövetkezményekkel.
 
Talán külső szemlélőnek, úgy tűnik, hogy a közbeszerzési beszerzés drágább – akár csak a tanácsadó árával, vagy a közbeszerzési ajánlatok magasabb költségátlagával - mint egy általános piaci megrendelés, de ez egyrészt a mai nagyon nagy piaci versenyben nem igaz, másrészt több lehetséges szállító, kivitelező elérhető, mint általában, illetve annyival lehet drágább, hogy az ajánlattevők úgy adnak ajánlatot, hogy tudják, hogy azt be is kell tartaniuk.
 
Amennyiben a közbeszerzési törvény szerinti beszerzést nem alkalmazza egy vállalkozó, annak keretrendszerét és szabályait használhatja, polgárjogi szerződések esetén is, amiben tanácsadóink szintén tudnak segíteni
 
A fenti valamennyi tevékenységben szakembereink rendelkezésre állnak, így segítséget tudunk nyújtani:
 • Közbeszerzési eljárások tervezésében
 • előkészítésében
 • közbeszerzési eljárások lefolytatásában, végrehajtásában
 • közbeszerzési szempontból szakhatósággal kapcsolattartásban
 • a beszerzési, kivitelezési folyamatok közbeszerzési szempontú menedzselésében,
 • valamint beszerzési, kivitelezési tevékenységek megrendelésének végrehajtásában, ellenőrzésében, akár közbeszerzési törvény hatályán kívül, de szigorú keretrendszerét felhasználva 

Erre a területre specializálódott munkatársaink:

Papp Gábor

Papp Gábor Pályázati referens, közgazdász, Mérlegképes könyvelő

További szolgáltatásaink:

Menedzsment tanácsadás, "VIP" tanácsadás
Könyvelés
Könyvvizsgálat, adószakértés
Jogi tanácsadás
Családi vagyontervezés, befektetési tanácsadás

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként híreinkről, szakmai tanácsainkról!


Kapcsolat

Székhely:

1088 Budapest,
József körút 19 III/6

Iroda cím:

4025 Debrecen,
Szent Anna u. 14/A

Levelezési cím:

4002 Debrecen
Pf. 309

Tel./Fax:

(52) 454-928
(52) 454-929
(52) 323-563